22. 6. 2009

Co je intofukce



Intofukce je přírodní jev, jehož projevy zná každý.

K pochopení intofukce je potřeba představit si děje probíhající na zemi jako souběžné pásy. Tyto pásy se v některých místech kříží, čímž se navzájem ovlivní. Ve většině případů to proběhne bez nějakého znatelného projevu, ale občas je tato interference znatelná a tehdy dochází k intofukci.


Vnějšímu pozorovateli se tento úkaz projeví tak, že se objeví nebo ztratí předměty bez znatelné vnější příčiny. Většinou k těmto “ztrátám” dochází na řádově milisekundy a nemívají trvalý charakter, ale v nemnoha případech má tento jev delší až trvalý průběh.
Každému se jistě už stalo, že odložil nějakou věc na přesně určené místo a po nějaké době aniž by s ní jakkoliv manipuloval, věc “zmizela”. Po dlouhém hledání se opět “objevila” na původním místě. Většina z nás to přičte vlastní roztržitosti a mávne nad tím rukou. Málokdo tuší, že se jednalo o projev intofukce.

Často se může stát, že věc, která se vrátila, je nějakým způsobem pozměněna dějem, ve kterém se nacházela. Například šálek na kávu odložený na kancelářském stole je “záhadně” naplněn saharským pískem.

Tento jev je zaznamenáván po celou dobu historie lidstva. Většinou se hovoří o zázracích. Vzpomeňme například na změnu vody na víno popsanou v Bibli. Čtenáři tohoto článku je už jasné, jak k tomu dochází a bezpochyby polituje toho, jemuž se víno změnilo na vodu.

Takových případů je ve světové literatuře zaznamenáno bezpočet. Ne vždy se jedná o příjemné zkušenosti, např. potapěči na chorvatském Murteru se v brýlích objevila porce špaget i s omáčkou.

Místo, kde k tomuto překřížení dějů se nazývá intofukční kapsou. Kapsy spontánně vznikají i zanikají po celém světě. Existují však místa se zvýšenou koncentrací výskytu těchto kapes a zde pak dochází k častějším projevům intofukce. Typickým reprezentantem takového místa je tzv. bermudský trojúhelnik.


Je tedy jasné, že pochopením intofukce je možno nalézt odpovědi na mnohé otázky, které lidstvo trápí již odnepaměti. Diskuze pod tímto článkem je prostorem pro popis vašich zkušeností s intofukcí na jejichž základě by měla být naplněn sekce “Praktické zkušenosti”.

Žádné komentáře:

Okomentovat